Dag 20. Blommigt

 
 
Okej, så jag tänkte lägga upp en sån där tjusigt bloggig bild från något blomsterstånd i Paris, men jag har aldrig tagit en sådan bild, och har heller inga bilder på någon fin blommig klänning eller någon töntig närbild på rosor med vattendroppar på. I stället ser ni världens vackraste väggmålningar.
 
De finns att se i Trädgårdsrummet på Palazzo Massimo i Rom och kommer från Livias hus på Palatinen i Rom. Hon var gift med kejsar Augustus, ni vet, han som bestämde att alla skulle skatteskrivas så att Maria och Josef var tvugna att resa till Nasaret. Eller Roms första kejsare, adoptivson till Julius Caesar. Hur som helst är väggmålningarna sjukt välbevarade, speciellt med tanke på att de är 2000 år gamla.
 
Jag gick till Palazzo Massimo med en vän i mars förra året, och vi satt helt mållösa över rummets skönhet i över tjugo minuter. Sedan drällde det in en förskoleklass ocj vi blev smärtsamt medvetna om att tiden inte stått stilla i resten av världen, bara i det här rummet. Har ni någonsin sett något så vackert?
art - fresco - frescoes - garden - palazzo massimo - roman - roman art - rome - villa di livia