Dag 23. Mitt hem

Det finns såklart massa möbler och sånt, men eftersom jag är himla dålig på att fota rum får ni bara se detaljerna.
 
Alla mina möbler kommer från släktingar, blocket eller soprummet. Stringhyllan köpte farmor och farfar på 60-talet. Matbordet och stolarna också, allt i teak och jakaranda såklart. (På senaaste tiden har det blivit väldigt färg i köket. Lite för färgglatt för mig faktiskt.)
 
 
 
En gång trodde jag att jag köpte en karta över hela Italien på en bensinmack i Österrike. Väl hemma visade det sig att den bara täcker regionen Triveneto, men den fick ändå hänga över matbordet, ihop med en skiva med sånger från spanska inbördeskriget.
 
I ena hörnet har jag soprumsfynd som jag känner mig lite kluven till. Jag har hittat så himla mycket bra grejer i soprummet: växter, böcker. ramar, galgar, en byrå och ett skrivbord. För att inte tala om alla mina krukor
 

I sovrummet försöker jag ha mindre kul och mer engelskt bibliotek. Det funkade helt ok tills jag satte upp bokhyllor. Jag har för färgglada böcker helt enkelt.
 
Över sängen hänger Gagarin just nu. Väggfärgen är en ledsam historia om tänkta Willaim Morristapeter som aldrig kom upp pga en katt som mysklöser på väggen när hon gosar.
 
Intill sängen står farfars(!) hattask och en bunt LP-skivor, mest Imperiet, men också pärlan () Folk som har sånger kan inte dö. Monica Z sjunger kampsånger, bästa spåret finns här!

På mitt skrivbord försöker jag verka smart. Det funkar sådär, jag får inte mer gjort bara för att två gudar stirrar på mig liksom.
 
En av de saker jag gillar mest med mitt hem är att det förändras. Oftast inga stora förändriganr, på 36 kvadrat kan man ju inte flytta runt särskilt mycket. men små, som att jag byter plats på tavlor t.ex. Jag har hört att det är nyttigt för hjärnan, att man har lättare för att tänka fritt om man inte ständigt omringas av exakt samma saker på exakt samma plats hela tiden.
 
 
Ett tag såg det t.ex. ut så här (), och fast det var mysigt funkade det inte när Sputnik flyttade in, för då välte allt.
books - böcker - decor - decoration - home decoration - inredning - retro
josefine

åh så himlahimla fint du bor. drömmigt! puss

Svar: Tack! Åh, nu måste jag kika på din blogg också! <3
Karin