röda sten, december

 
En helg i början av december (när jag fortfarande hade lite energi kvar i kroppen) gjorde jag mig iordning för julmarknaden på Röda Sten.
 
 
Tycker alltid att Perikles tittar lite dömande på mig nere i hörnet.
 
 
Utanför stod en isbjörn på bryggan. Livsfarligt ju!
 
 
Ljusslingor är nog det enda jag gillar med december. Och så extrapris på saffran då.
 
 
Tog inga bilder inifrån pga hade fått nya glasögonbågar, och eftersom de är helt runda hade glasen råkat hamnat lite snett och alla färger, former och människor gjorde mig sjukt snurrig i huvudet. Typisk jobbig grej med att ha urkass syn.
 
 
Det mörknar så fort, och det är ju pissigt på alla sätt och vis förutom att jag får möjlighet att experimentera lite med mörkerinställningarna på kameran. Kan ni fatta att jag haft den i 5 år men aldrig fattat hur man tar bilder i mörkret utan blixt? Nu har jag iaf börjat försöka. Alla tips mottages tacksammast!
gbg - göteborg - hell bunny - jul - julmarknad - mörkerfoto - röda sten

pink champagne

 
Hej hej jag lever fortfarande. Nästan i alla fall. "125% plugg och jobb varje helg? BRA IDÉ!" tänkte jag i början av terminen, ung och hel jävla dum i huvudet.
 
 
Och så har jag varit i Örebro och hälsat på de här snyggingarna <3 Hur bra matchar de inte?
 
 
Självklart tog vi med oss kameran och fotade varandra mellan jobb och tentor och världsgod saffransrisotto.
 
 
Ifall ni undrar är det flexikoppel som är den nya heta accessoaren. Bara så ni vet.
 
 
 
Den här klänningen är från Stop Staring, men jag köpte den på tradera (precis som ca allt annat jag äger), så jag har ingen aning om vad modellen heter eller när den är ifrån. Tyget är iaf heeelt fantastiskt, superstretchigt så den smiter åt, men samtidigt frasigt och står lite av sig självt så att kjolen faller helt perfekt. Himla tjusigt helt enkelt.
 

 
 
Kavajen är också ett traderafynd och kom med tillhörande pennkjol som slutar precis under knäna. Tror att jag betalade typ 150kr plus frakt? Jag är nog inte 100% mentalt redo att bära en helt syrénlilia dräkt riktigt än dock. Men alltså, kolla fickorna!?
 
 
 
Dessutom behöver jag en matchande hatt. Var fan hittar man ens syrénlila pyttesmå hattar? Jag har ju ca samma huvudstorlek som 12-åringar...
 
 
 
Lätt månadens bild. Så många trevliga färger.
 
 
Kolla vilka sötnosar! Längtar till januari när Annie flyttar till Göteborg ett tag <3
50's - 50-tal - basker - beret - bow - dress - dräkt - inred med vintage - kavaj - lila - pink - pink champagne - retro - rosa - rosett - stop staring - syrén - syrénlila

Statliga ryska konstmuseet

Jag brukar känna att det är någon slags plikt att gå på konstmuséum i en ny stad. Jag förväntar mig liksom det av mig själv, men det tar ändå alltid emot lite innan. Det beroro inte på att jag inte gillar konst eller muséer, jag tycker verkligen om båda två, det handlar mer om att alla konstmuséer är ungefär likadana gamla privatpalats som man helt rivit ut hela inredningen från och målat väggarna i någon halvfärg. Man har liksom stulit och tillintetgjort byggnadens historia och hängt in tavlor som är helt tagna ur sitt sammanhang, och även om man lätt kan sitta i en kvart och bara må framför ett mästerverk tycker jag ofta att jag saknar omgivningnens kontext. Konstmuséer blir lätt muséer för muséets egen skull, om ni förstår vad jag menar. Dessutom finns det nästan alltid bara tavlor och några enstaka skulpturer. 
 
 
Det statliga ryska muséet är annorlunda. Här finns nämligen en massa andra grejer! Porslin och textilier t.ex. Mina allra bästa grejer för att exakt!
 
 
Ser ni att de vitas bönder är fjättrade kvinnor? Och att de rödas är arbetande och fria?
 
 
 
 
Och kolla de söta textilierna!!! Tydligen fick de som jobbade på Myndigheten för dekoration (eller något sånt hette den iaf) så länge de höll sig till temat "sovjetiskt"
 
 
Köpte två tallrikar ur den här serien, dock inte exakt den här, jag visar en annan gång.
 
 
 
Museivakterna var ascoola <3
 
 
Mera Vera Muchina :)
 
 
Där fanns också skisser på andra fina saker, typ första majdekoration av spårvagnar.
 
 
 
Och mkt tjusigt 20-talsmode!
 
 
Reklamaffischer.
 
 
Och såklart lite "riktig" konst. Älskar allt med den här tavlan, den är så himla glad!
 
 
 
Vi var ovanligt välmatchade om jag får säga det själv haha
 
 
art - konst - konstmuseum - porslin - russia - russian museum - ryska museet - ryssland - saint petersburg - sovjetisk - sovjetisk - st petersburg - st. peterburg - statliga rysta konstmuseet - textilier