Dag 3. Böcker

 
En gång hittade jag Muminpappans Memoarer i en bokhylla. Det var såklart inte vilken bokhylla som helst, utan morfars magiska. Vad det är för magiskt med den? Jo, varje gång man kommer dit står det nya böcker i den, och då menar jag inte en eller två nyinköpta, utan halva bokhyllan har bytt innehåll. Det är morfars sätt att ge hela biblioteket en chans. Det som inte för närvarande står i hyllan hamnar någonstans på vinden, och eftersom biblioteket är stort kan det dröja flera år innan en speciefik bok hamnar i hyllan igen.
 
Så att Muminpappans Memoarer hamnade i mina händer just den dagen berodde alltså på flera variabar: Först och främst på att den råkade stå i bokhyllan vid just det besöket, ytterligare berodde det på att jag råkade vara  på besök just den dagen, och sist men inte minst berodde det på att jag inte hade något bättre för mig, blev lässugen men hade glömt att ta med en bok.
 
Jag lånade Memoarerna i hemlighet och när jag skulle lämna tillbaka dem (också det i hemlighet) vid nästa besök klingade morfar i glaset så att hela släken hörde och gav mig högen ovan under mycket högtidliga former. Det var dags att låta gammelfarmor Elsas bokskatt vandra vidare. Hon Hade läst dem för morfar och hans syskon när de var små, några av dem är således originalutgåvor och har blivit mycket älskade under åren
 
 
books - böcker - mumin - tove jansson

Dag 2. En morgon

 
Tårta och rosa bubbel är min bästa frukost, och ranunkel är, förutom typ världens finaste blommor, ett av mina absolut bästa ord. Testa att säga det tyst för er själva bara så får ni se! En helt magisk kombination av stavelser som inte borde gå att sätta bredvid varandra men som ändå funkar så lysnade bra ihop!
 
Namnet är latin såklart, ranunculus är diminutivformen av rana som betyder groda, eller padda, men ranunculus kunde också användas skämtsamt när man talade om folk som bor i kärrtrakter. Både blommorna och kärrfolket kallas alltså för paddisar eller små grodor. Det stämmer ju in på romarna också, hela Forum Romanum var ju våtmark innan man byggde Cloaca Maxima och kunde dika ut platsen för att bygga hela världens politiska centrum.
 
Så, då har jag dragit mitt lilla strå till allmänbildningens stora stack!
atiken - breakfast - cake - frukost - latin - tårta

Dag 1. Jag

 
Det här är en ganska gammal bild på mig, jag tror att jag tog den strax efter att jag träffat A för allra första gången. Jag trodde att vi var på dejt och han trodde inte det, och med de förutsättningarna fortsatte vi att träffas säkert fyra-fem gånger till innan jag tog mod till mig och frågade om inte han ville gå på en riktig dejt. "Vad gör man på en riktig dejt?" frågade han och jag svarade att man kanske pussas lite. Så vi gjorde det och det blev konstigt och sedan hördes vi knappt på flera veckor.
 
Och sedan en dag kom han hem från Ryssland och så var vi ihop. Ungefär så gick det till, det var lite mer Sovjetisk film och tvek och dåligt samvete över stackars katter som fick vara ensamma för många nätter och sånt inblandat bara.
 
För övrigt vill jag bara säga att de här är de absolut bästa (och dyraste!) glasögon jag ngonsin haft - och då har jag ändå haft lila glasögon med självlysande sälar på sidorna när jag gick på mellanstadiet! Jag är hela tiden livrädd att jag ska gå in i något eller råka mosa dem i sömnen eller på vilket annat sätt som helst ska råka stöta till dem för jag tror verkligen att de förutom skitsnygg och svindyra dessutom råkar vara jättejättebräckliga.
round glasses - salive row