5e dagen i Moskva: Muzeon, gulliga hus och Kristus frälsarens katedral

På Måndagen gick vi till Muzeon, en park där de ställt statyer som de inte riktigt visste var de skulle ställa efter Sovjets kollaps.Den är gratis och riktigt trevlig, om än lite mäklig. Men å andra sidan är typ allt lite märkligt i Ryssland.
 
 
Den här statyn av Vera Muchina hette "Vi kräver fred!" och fungerade utmärkt som klätterställning för det här barnet av okänt kön.
 
 
Och här står Felix Dzerzjinskij och håller koll.
 
 
Klappa lite på en lite tjock Marx
 
 
 
Någon hade pussat på Brezjnev?
 
 
 
 
Men där finns också modernare skulpturer som man (gissar jag) inte heller riktigt visste var man skulle ställa, som det här minnesmärket över dem som skickades till Sibirien.
 
 
 
Tänk att vara skulptör under Sovjettiden - vad mycket arbete man hade.
 
 
Moskva är så gulligt (och ologiskt). En livsfarlig paviljong på taket - varför inte?
 
 
 
Älskar det här pepparkakshuset och dess lilla port i kinesisk (?) stil.
 
 
 
Vi fortsatte över en bro och kom hit, till Kristus frälsarens katedral. Den ser gammal ut, men är byggd 2000. Efter kristus alltså. Innan det låg världens största utomhusbassäng här.
 
 
Där gick vi rakt in i den största turistfällan sedan "fota dig med romersk legionär utanför Collosseum" och "här får du en lite vissen ros, om du nuddar den måste du betala 15 euro". Tänker inte lägga upp resten av bilderna pga så pinsamt och vi ser 100% obekväma ut, samt "very good piicture, is class" är så sjukt skeva att en person helt utan balanssinne hade kunnat ta rakare foton. Men bjuder på denna pga det sitter en duva PÅ MITT HUVUD?!
 
 
Efter det gick vi till Viktos Tsoyväggen som ligger på en sidogata tll Arbat. Där såg vi heroinister och den här fantastiska lagningen. Jag undrar så himla mycket med den, typ hur förlorade bilden båda dörrarna på ena sidan? Plockade de av dem och sålde för att få pengar till knark? Och varför känns det inte helt orimligt att laga den med tejp och sopsäckar? Kommer andra sidan av bilden gå samma öde till mötes?
 
 
 
Dagen slutade på Grabli på Пятницкая som låg ca 100m rån vårt hostel. Det är en tag-själv-restaurangkedja med rimliga priser (tror vi åt för ca 1000 rubel tsm) och okej mat, men alltså kolla interiören! Det är någon galning som har fått fria tyglar och sagt "jag vill ha krusidulliga gjutjärnsstaket och enorma guldpalmer och supermycket klätterväxter!" och ekonomiavdelningen bara "visst, inga problem, men då har vi inte råd med menyer eller servitörer" Sjukt drömmigt och exakt som det borde vara med andra ord.
Cathedral of Christ the Savior - art - church - grabli - konst - kristus frälsarens katedral - kyrka - moscow - moskva - muzeon - park - sculpture - skulptur - Хра́м Христа́ Спаси́теля