Flaggdag och parad

Den 7e november var en mycket speciell dag, en dag då vi dessutom hann med oerhört mycket och därför har jag delat upp dagen i två delar. Eller fyra egentligen, med två i varje inlägg. Här kommer del ett, den med människor som rör sig i grupp.
 
 
Den 7e november var det nämligen militärparad. Tyvärr behövde man biljett för att komma in på Röda torget, och ftersom vi är två mycket korta människor såg vi inget när vi stod i klungorna av alla andra som inte heller hade biljett.
 
 
 
 
Då fick vi den lysande idén att ställa oss i ett fönster på lyxvaruhuset GUM. Sagt och gjort hittade vi en trevlig expedit i en snordyr mattaffär som lät oss stå i butikfönstren och kika ned på torget.
 
 
 
 
 
 
Det var årsdagen för Moskvasoldaternas avtåg till fronten i andra världskriget och alla soldaterna hade tidsenliga uniformer. Himla spännande tyckte vi!
 
 
Efter Paraden var det dags för demonstraion. Ryska revolutionen fyllde nämligen 100 år.
 
 
Det kryllade av söta tanter. Dessa, som hade på sig sina mest revolutionära hucklen, stod och delade ut flygblad och ville stå på barikaderna.
 
 
 
Ingen demonstration utan dragspel, hur skulle det se ut? Hur trevligt skulle det vara liksom?
 
 
Och den här lilla tanten i rolig mössa som filmade sig själv <3
 
 
Någon hade ställt en lite halvbra tavla av lenin mot foten av ett monument.
 
 
Svenska avdelningen råkade hamna mitt i den sydamerikanska delen av tåget, men överröstade dem med råge vilket resulterade i att en massa män med enorma kameraobjektiv gick framför och fotade i ett kör. Jag var inte helt bekväm med varken det eller det enorma Stalinplakatet vi hamnde under, så jag gömde mig bland fotograferna emellanåt.
 
 
Allt slutade framför Bolsjojteatern med tal och musik, men vi var rätt trötta och skavsåriga så vi drog oss hemåt.
 
 
Till och med poliserna hade klätt upp sig (eller ingår de här märkliga tylltofsarna alltid i kvinliga polisers uniformer? Någon som vet?)!
moscow - moskva - parad - parade - red square - russain revolution - russia - ryska revolutionen - ryssland - travel