Oktoberlistan

Jag tänkte att jag skulle börja göra små sammanfattande listor om månaden som gått, så här kommer oktober!
 
Bästa bilden: Den här som Artur tog på mig när vi var på väg hem från Naturhistoriska. Ser så jävla bitchig ut.
 
 
Det roligaste som hände: Vi åkte till köpenhamn och missade Nick Cave, men det var så himla trevligt så det gjorde inte så mycket. Dessutom fick jag gå runt i ett nästan tomt Glyptotek och det är nog Nordens vackraste muséum.
 
 
Det tråkigaste som hände: Alla dagar med ångest. Alla dagar jag kommit upp ur sängen och tänkt att "det här fixar jag!", klätt på mig, och sedan blivit stående i hallen och stirrat på dörrhandtaget och bara inte kunnat trycka ned det. Pga det har jag missat massa i skolan och fått ännu mer ångest. Härligt när hjärnan hänger upp sig i en sån där ond cirkel...
 
 
Någonting nytt: Mitt nya jobb på fritidsgården. Nu har jag jobbat med typ alla ålderskategorier och jag har mot förmodan blivit helt okej bra på biljard.
 
Månadens projekt: Månadens är att underdriva, Rysslandsresan har liksom varit månadens projekt i flera månader nu med allt som har behövt fixas med visum, boende, båt, tåg och att det ska tajma med latinlektioner i Stockholm (jag är enda eleven så jag får liksom inte missa lektionerna ehe...). Blir helt matt när jag tänker  på hur mycket tid och pengar vi redan lagt på det och så kommer vi ändå drunkna i Östersjön på vägen dit.
 
För att inte tala om hur många byten vi måste göra för att komma dit: Tåg till Stockholm, hitta rätt på SU och tillbaka, båt till Helsingfors, båt till St. Petersburg, tåg till Moskva. Och sedan i princip samma på vägen hem, om vi överlever ditresan vill säga. Det är för mycket logistik och för många potentiella förseningar som skulle få oss att miss asnknytningar. Jag hymlar inte med att jag är ett totalt kontrollfreak och att alla det här skrämmer mkig så mycket att jag nästan tappar håret. Hej magsår!
 
 
Månadens musik: Opera. En av mina första "riktiga" skivor var nämligen Cieli di Toscana som mamma hade med sig hem efter en studieresa till Reggio Emilia (hon är förskollelärare) när jag var typ 6 år. Hon hade också ett läppstiftfodral med Botticellis Venus födelse på. Det gick ju såklart sönder eftersom jag pillade med det hela tiden och det kostade säkert bara 2€ (eller de hande kanske fortfarande lire då?), men det är nog ändå det vackraste jag hållit i mina små händer och jag vill började nästan gråta när jag såg tavlan på riktigt. Allt det där kom liksom tillbaka i en rejäl flashback när jag läste att Andrea Bocelli (som är blind) ramlat av en häst.
 
Månadens instagrambild: Okej, den här lade jag upp 30 September, men alltså helt ärligt kommer jag ju aldrig ta en bättre bild. För fast jag gör en skitkonstig min är den ändå beviset för att JAG HAR TRÄFFAT SVEN-BERTIL!!! Han är ju min stora idol <3 Förra året tillhörde jag till de 1% som lyssnade mest på SB på spotify (okej, hans målgrupp har kanske inte spotify i särskilt stor utsträckning, men ändå kul att tillhöra enprocentarna, jag lär ju aldrig bli rik liksom).

 
Månadens mat: alltså jag har varit så sjukt sugen på suppli i flera veckor. Det är friterade bollar av ris och tomatsås med mozzarella i mitten, och är en ganska vanlig italiensk snabbmat. Det låter kanske inte som världens mest lyckade kombo, men är SÅ GOTT! Perfekt att göra av rester om man tex gjort tomatsås eller tomatsoppa.
 
Det bästa och sämsta jag läst: Jag har precis börjat läsa Klätterbaronen av Italo Calvino, för jag tänkte gå och se den på Angeredsteatern och hittills är den såå bra. Och sämst får jag nog ändå säga att Vinterkriget var pga så tråkig och förutsägbar och jag har verkligen inte fått några nya insikter eller tankar av den.