Det är något som inte stämmer av Martina Haag

 
Häromdagen bsetämde jag mig för tre saker:
 
1. Att hämta nya ekollon. Jag hämtade några för en vecka sedan och lade på fuktig bomull i en burk med lock. "Som ett växthus" tänkte jag, "som en grogrund" tänkte möglet. Så nu behövde jag nya.
 
 
2. Att promenera runt lite för att bestämma mig för om skorna är tillräckligt sköna för att få åka rysslandsbåt. Jag köpte dem på tradera i våras, men eftersom de är fodrade var det för varma för att gå runt i då.
 
 
3. Läsa ut Martina Haags Det är något som inte stämmer.
 
 
 
Jag tänkte att det går ju finfint att kombinera de tre punkterna, så jag snörde på mig skorna, gick uppför backen till Slottskogen och gick runt och sparkade löv under ekarna. Sedan satte jag mig på en bänk och läste. När jag kom hem lade jag ekollonen i olika krukor. Nu hoppas jag bara att både Sputnik och möglet låter dem vara ifred.
 
 
 
Boken handlar om en skiljsmässa och man får följa den ur kvinnans perspektiv. Mannen, som jobbar med TV lämnar sin författarfru för sin TV-kollega och frun går helt och hållet sönder. Det är ju såklart Martinas eget trauma men hon har låtit karaktärerna få nya namn. Jag brukar inte ta åt mig så lätt av sånt jag läser, men jag känner verkligen hennes ångest. Speciellt det där med att "jag kan ändra på mig, ta mig tillbaka" och tankar om att om man bara gör det ena eller andra så kommer han att älska mig igen. Sånt där är fruktansvärt ångestladdat för mig.
 
 
 
Förutom att historien ger mig kalla kårar och ger mig oerhört svårt att sova är den dessutom välskriven. Petra, som huvudkaraktären heter, åker upp till fjällen och blir stugvärd och man får följa henne på vägen tillbaka till sig själv. Den är både lättläst och extremt svårläst, eftersom den är så oerhört sorglig. Jag vill ändå rekommendera den, men det är kanske en bok man helst ska läsa när man är lite mer stabil.
 
 
 
Skorna då? Jo, de får nog hänga med till Moskva :) Visst är de tjusiga?
acorn - acorns - bok - book - books - böcker - det är något som inte stämmer - ekollon - erik haag - läsa - martina haag - reading - recension - review - skogen - skor - woods