Min parfymgarderob del 2. Mademoiselle från Chanel

 
Mademoiselle är ett traderafynd som jag trodde att jag skulle ÄLSKA. Tyvärr är doften så stark att jag får ont i huvudet av den om jag sprayar den direkt på huden. Enda sättet jag kan bära den är om jag sprayar i  luften och låter den "regna" ned på mig, parfymen blir inte så koncentrerad då. Den håller hela dagen, och faktiskt kan jag känna spår av den morgonen efter om jag sprayat direkt på huden, så man behöver verkligen inte fylla på under dagen.
 
 
Trots att doften är stark är den förhållandevis lätt och frisk. Om jag förstått det rätt är Mademoiselle en lättare och friskare version av Coco, som ska appellera mer till en yngre publik. Den luktar blommigt och citrus. Jag kan inte bestämma mig för om den luktar elegant för att den är elegant, eller för att den kommer från Chanel och alla konnotationer den därför har, men oavsett känner man sig elegant när man bär den, och det är väl egentligen huvudsaken?
 
 
I och med att den luktar så starkt är den inte pefekt att använda om man ska vara i ett dåligt ventilerat klassrum eller åka tåg i flera timmar direkt, eftersom den kan störa både dig och andra, men funkar fint vid tillfällen då det är socialt acceptabelt att lukta parfym, typ på fest eller om man ska vara utomhus delar av dagen. Man kanske också kan testa att spraya kroppsdelar som inte är så nära andras näsor, typ vaderna?'
 
---
 
De andra delarna i serien hittar ni här:
Del 1. Wish från Chopard
chanel - chanel mademoiselle - mademoiselle - parfym - perfume - perfumes