Min parfymgarderob del 3. Edp från Miu Miu

 
Först måste jag säga att jag blev störtförälskad i flaskan. Miu Miu är ett av de märken jag såklart aldrig kommer kunna ha råd med men som jag fönstershoppar ihjäl mig på (varje gång jag är i Rom bara måste jag gå förbi deras olika butikers skyltfönster och dreggla). Alltså deras estetik är helt fantastisk - rolig, retro, missmatchad och materialkrockad. Precis exakt så luktar deras första parfym också. blommigt på både ett busigt ungt och frächt sätt, men samtidigt lite som en äldre dam i pärlhalsband och fotsida päls. Det luktar lite lilja, ros och citrus - men framförallt luktar den inte vanilj.
 
 
Jag har Miu Mius Eau de parfum på mig både till vardags och fest. Den luktar inte så starkt att den riskerar att irritera folk omkring mig, men håller tyvärr inte alltid hela dagen, så om jag ska iväg efter en dags bärande av den kan jag behöva bättra på den lite. Efter en stund lägger sig de "busiga" noterna och den får en lite dovare doft som jag inte riktigt kan sätta ord på men gillar skarpt. Det här är nog den parfym jag gillar och använder mest av de fyra, dels eftersom den funkar i så många olika sammanhang och tider på dygnet och året, dels eftersom den luktar som jag gärna vill uppfatta mig själv om ni fattar vad jag menar?
 
Detta är Miu Mius första parfym, och den har lanserats i en ännu yngre och fräschare variant, L'eau Bleue, som inte har de tantiga undertonerna, men jag fastnade inte alls för den när jag luktade på den, antagligen just pga. att jag är en liten tant och gillar lite tantigare parfymer. Dessutom är flaskan inte lika fin.
 
---
 
De andra delarna i serien hittar ni här:
 
Min parfymgarderob del 1. Wish från Chopard
Min parfymgarderob del 2. Mademoiselle från Chanel
 
eau de parfum - edp - edp miu miu - edp miumiu - miu miu - miumiu edp - parfume - parfym