junilistan

Bästa bilden: Båda från Taormina. Båda mycket italienska.
 
 
 
Det roligaste som hände:
Både juni och maj har jag träffat så mycket folk! Det hänger säkert ihop med det fina vädret och att inte ha tusen miljoner skolgrejer som ska in. Hur som älskar jag ju att ta ett glas och bara lyssna på skvaller och kärlekspirr och den sidan av mig blev så sjukt tillfredsställd i början av månaden haha! Att få åka till sicilien var ju såklart också helt fantastiskt, men det känns nästan så givet att jag inte ens behöver skriva ut det! Hur kan världen vara så vacker?
 
 
Det tråkigaste som hände:
Jag kom in i en redan ganska splittrad grupp i Sicilien, vilket var rätt påfrestande för jag gick in i jobbmode fast det var för kort tid och fast jag egentligen nog hade behövt fokusera på en del andra saker, lite olika förväntningar tex, vilket gjorde mig förvirrad. Att sedan få höra att vår utgrävningsplats blivit plundrad och sönderslagen natten mellan att vi lämnade och de som var kvar skulle fylla igen den var rätt smärtsamt.
 
 
Någonting nytt: Blev lite halvt oväntat ensam i Rom när planer ändrades och det inte gick att boka om min flygbiljett till rimligt pris, vilket innebar att jag plötsligt hade massa tid men inga planer eller pengar att gå på muséum för. Det gjorde ju ingenting, det var ju i Rom ju, men jag kände ändå inte riktigt för att vara ensam, så jag mötte upp ett par människor från instagram som jag aldrig träffat förut! Mycket trevligt! Tips om man inte vet vad man ska göra!
 
Vill ni se vad jag köpte med mig hem från Rom kommer det ett inlägg snart!
 
 
Månadens projekt: Har inte riktigt haft något projekt om man bortser från alla förberedelser inför Sicilien, vilka lite mer bestått av att springa runt och köpa grejer än att faktiskt planera. Kom dit packad som en äkta morsa, med regnkläder och fem olika sorters pålster och alla arkeologverktyg man någonsin kan behöva. Å andra sidan hade jag en del skolarbete att göra färdigt innan jag åkte, jag gissar att det räknas som ett litet projekt i sig? Fick hur som högsta betyg på alla kurser jag läste, även för en lärare som hatar mig (det är ömsesidigt) för att jag påpekat att hon inte tagit sitt ansvar som kursansvarig. Trodde att hon skulle ge mig ett sämre betyg pga det och att jag skulle behöva prata med studierektorn om henne igen.
 
Månadens musik: Har inte lyssnat på något särskilt, utan mer enstaka låtar här och där. Har däremot ofrivilligt vaknat till den här alldeles för många mornar. Eller okej, har kanske lyssnat ovantligt mycket på Nationalteatern då då.
 
Månadens instagrambild:
 
 
Maria (@blnkma) tog den här efter att vi hade varit och spelat kubb och alla andra gått hem. Så puffiga ögon pga pollen och helt slut pga varmt, men det var en så himla mysig kväll! Sedan promenreade vi hem genom Vasa och uppför masthuggsberget långt efter läggdags, i skavande träskor, med kubbet över axeln och hjärtan uttömda efter att båda vara mer eller mindre nyblivna singlar.  
 
 
Från toppen av amfiteatern i Taormina på Sicilien hade man den här enastående utsikten!

Månadens mat: Den andre juli vaknade jag hemma. Hungrig, för första gången på två veckor. Jag vet inte om det varit värmen, de stora mängderna mat eller den (väldigt välsmakande men) väldigt ensidiga kosten som gjort att jag inte känt mig hungrig alls. För trots att kolhydrater och gluten är det absolut bästa jag vet, vill jag inte se varken pasta eller aubergine på ett tag. Min kropp bara skrek efter grönsaker. Gick och handlade broccoli, rotsaker, bönor och fyra sorters sallad det första jag gjorde när jag kom hem haha
 
 
Har också fått veta att man kan koka moka på moka - alltså först brygger man en kanna espresso och sedan använder man det kaffet i stället för vatten när man brygger nästa - och fast det låter urvidrigt mste man testa!
 
Det bästa och sämsta jag läst:
 
 
Jag läste ut Nina Björks Under det rosa täcket och fast den var intressant märktes det att den har 20 år på nacken. Ni vet hur klassiker håller genom århundraden? Ja? Det här var liksom inte en sån bok, fast den säkert var omvälvande när den kom och fast den kanske borde ges till alla på högstadiet typ. Så läste jag Patrick Modianos Dora Bruder om hur han fyrtio år senare letar efter spår efter judinnan Dora mellan det att hon anmälts saknad och att hon skickades till Auschwitz. Extremt rörande och intressant bakvänt upplägg. Sedan började jag på Svetlana Sleksijevitjs Kriget har inget kvinnligt ansikte om de en miljon kvinnor som stred i den sovjetiska arméen under andra världskriget och vars perspektiv sedan ansågs oviktigt när man skrev historien. Precis som kvinnors perspektiv på ca allt annat när "viktiga män" skriver om viktiga saker. Hittills ca den intressantaste skilldringen av kriget jag läst, och jag har läst en hel del sånna (en av mina bästa genrer) + har gillat allt annat jag läst av henne. Vi kan väl säga att hon förtjänade det där nobelpriset.
 
books - böcker - rom - roma - rome - sicilien - sicily - taormina