februarilistan

Bästa bilden:
 
 
 
Det roligaste som hände: Jag och Annie åkte till Rom och levde livet som det var meningen att det skulle levas: dvs. med promenader genom italienska gränder på vägar förbi ruiner till eller från restauranger där vi tryckt i oss livets bästa mat (pizza, pasta, kronärtskocka, aa ni fattar). Dessutom kunde vi gå i vårjacka och en av dagarna behövde vi inte ens strupbyxor! Och nu snöar det i Rom så vi prickade verkligen rätt vecka. Att bieffekterna jag fick av att sluta trycka i mig antidepressiva släppt är ju också något jag höjer glaset för (varför sade ingen att min mensvärk skulle minska med 75% och jag skulle slippa ligga dubbelvikt och kvida av smärta två veckor i månaden??). En liten 25-årspresent till mig själv skulle man kunna säga.
 
 
Det tråkigaste som hände: En hel del, tackar som frågar. Men också: jag började läsa vinkunskap på universitetet, och jag hade ju förväntat mig att det skullevara pretentiöst och helt utan klassperspektiv, men blev ändå chockad. Där jag skrev "det här vinet smakar tonårsfylla och luktar gammal flytväst" skrev andra "Mmm smakar nyvässad blyertspenna och daggvåta gröna äpplen. Tydlig frisk arom av vårdag med en underton av ek och antik vinkällare." Sedan var det bara jag och en till som satt kvar och drack upp slattarna som vi inte hade spottat ut. Vem tömmer ut fullt drickbart vin? Inte jag iaf!
 
 
Någonting nytt:
 
 
Grejerna ovan + en del ost och vin fick följa med hem från Rom. I övrigt försöker jag dra ned på onödig konsumtion, mest pga har äntligen påbörjat en rejäl vårrensning och vill fortsätta ha det så. Jag köper ju 90% second hand ändå så det handlar inte så mycket om miljön den här gången.
 
 
Månadens projekt: Innan vi åkte skrev jag tenta och sydde om kläder som skulle med. Passade även på att laga/ändra lite grejer som bara legat i en ska-fixas-hög på mitt skrivbord ett tag. Innan det tog jag Sputnik (som började löpa igen efter fem månaders uppehåll och firade genom att kissa i min säng) till veterinären och kastrerade henne. Men om man har en katt som är lika enveten som hon är söt är det ett 24/7-jobb att se till att hon har tratten på sig.
 
 
 
Månadens musik: 
Har börjat lyssna på Totta Näslund igen för första gången på typ tre år? Har kanske med post-Romam-depp att göra? Och Bubble! Alltså barnbandet från hits for kids anno 2000. Tror det är vårkänslor. Är så redo för den riktiga våren nu, första maj och uteserverningar med filt, naturligt D-vitamin och nya gröna blad!
 
 
Månadens instagrambild: 
 
 
Kanske den här cykeln. Vill ha allt med den. Gick till och med in och frågade vad vinkorgen kostade (jag fyllde ju ändå 25 den dagen så tänkte att det hade varit en tjusig present till mig själv) men den var inte till salu och de tillverkade inte sånna på det lilla garveriet egentligen. Får kanske bli ett framtida projekt att göra en till mig själv?
 
 
Senare samma dag. Jag hade precis låst in mig på museitoaletten för en gråtattack och övade på att se glad ut. Jävligt pissig dag rent känslomässigt fast allt vi gjorde var fantastiskt kul och Annie försökte trösta mig typ hundra gånger. Jag ville inte att det skulle spela någon roll, men det gjorde ju det.
 
Månadens mat: Gluten? Alltså inte gluten i sig självt, men har verkligen frossat i mat som innehåller gluten. Tycker så jävla synd om alla glutenintoleranta, gluten är ju det godaste som finns. Och ost. Och vin. Vill aldrig leva utan dessa tre grundstenar i min kosthållning. I övrigt har jag köpt jättesmå blodapelsiner i nät, de är så himla goda (och billiga) nu så jag har börjat varje morgon med att pressa en till juice för att de inte ska hinna bli dåliga. Känns mycket lyxigt, kommer inte ha råd att fortsätta med det när priset går upp igen hehe.
 
 
Det bästa och sämsta jag läst: Jag har typ inte läst något alls, bara jättemycket kurslitteratur. Det blir sådär lite tråkigt ibland. Skärpning!