majlistan

Vet inte vad jag ska skriva för intro. Trevligt med sommar? Otrevligt med vissa andra saker? Maj har liksom mest försvunnit i uppsatsskrivande för mig. Tråkigt såklart, men nu är det bara opponeringen kvar innan jag far till Sicilien för att avlida i en liten svettig pöl i solen. Har kpt solskyddsfaktor 50 (skojar inte, det finns)! Längtar svinmycket!
 
Bästa bilden:
 
 
 
Den översta från när Annie sov över, vilket drömmigt sätt att vakna på va? Sååå trevligt att vakna bredvid sin bästis och äta frukst på sängen innan båda skulle till skolan. Hatar att vi bor i olika städer.
 
Det roligaste som hände: Det hände något i maj, det blev sommar. På riktigt. Har ätit så mycket glass och druckit många glas vin i gräset och på balkonger med fina människor. Lagt min frukost i en korg och ätit på gården. Som det ska vara alltså.
 
 
Det tråkigaste som hände: Ledsamheter som inte passar sig här. Och att jag vägde mig. Idiotisk grej att göra egentligen. Vill understryka att det inte handlar om ätstörning alls, blev bara ledsen av att se svart på vitt hur mycket jag tappat på så kort tid.
 
Någonting nytt: 
 
 
 
Konstiga poser. Ja alltså klänningen är ju varken nytillverkad eller ny för mig, men jag har inte riktigt kunnat använda den innan pga kallt. I övrigt har jag skaffat en skärslev, men hur kul blir det på bild liksom? Ska be min bror gravera den så får vi se om den blir lite finare.
 
Månadens projekt:
Uppsats. Bara uppsats. Och så satte jag upp den här pampiga sovjetiska lampan som jag köpte på loppis i Moskva. Dessvärre funkar inte eluttaget på den väggen så det kanske dröjer ytterligare några månader innan den lyser, men från mörkret stiga vi (med en snigels hastighet) mot ljuset.
 
 
Månadens musik:
Gjorde en helt fantastisk lista med svensk musik från 60-talet som gått runt runt runt. Ni hittar den här! Obs viktigt att trycka på blanda för annars kommer all Siw Malmkvist ochh Lill Lindfors på samma gång.
 
Månadens instagrambild: 

 
Första maj såklart. Fast det regnade så allsångskvällen Björn lärt sig Bella Ciao på dragspelet inför blev inte av. Började i SAC men tyckte att tåget var tyst och tråkigt, så bytte till V efter halva. De hade orkester.
 
Månadens mat: Mackor? Pasta? Har bara ätit sånt som gått fort som attan att laga och skapar minimalt med disk. Tycker att det är skittråkigt att stå och lägga ned sin själ i något och sedan äta det ensam.
 
 
Det bästa och sämsta jag läst: Jag läste Sandra Beijers Det handlar om dig på typ en dag och fick sånna sjuka högstadie- och gymnasieflashbacks. Den är också det enda skönlitterära jag läst så den är väl både det bästa och sämsta. Eller jo, jag började läsa Under det rosa täcket av Nina Björk, sisådär tio år för sent men ändå. Har inte kommit så långt än dock.

något blått

 
Häromdagen damp det ned en kartong full med silkespapper och nåt tjusigt blått i min brevlåda. Jag undrade: vad är det här? Förvirringen innan jag kom ihåg att jag kaaanske vann en auktion för en klänning mitt i natten när jag var så trött att jag skakade för några veckor sedan.
 
 
I isblå konstsidenbrokad med en kjol som står ut av sig själv. Håller jag på att dö av hur tjusig den är? Svar ja. Är tyget så skört att det går sönder i sömmarna när som helst? Svar ja. Är den alldeles för liten över bysten? Såklart. Finns det tyg för att läga ut den? Nja, inte direkt. Kommer jag att använda den ändå? Givetvis!
 
 
Den syddes upp till säljarens syster till ett bröllop på nyårsafton 1960 och har sedan dess legat nedpackad i den där lådan med silkespapper. Jag fullkomligt myser inombords när jag får veta ett plaggs historia så här - det övergår liksom från att vara en fin men passiv del av modehistorien till att bli en artefakt med en alldeles egen saga att berätta.
 
Själv funderar jag på att låta den bli midsommarklänning. Tänk er dden med en maffig färgglad krans eller en enkel liten av bara hundkex typ? Mycket värdigt va?
1960 - 60's - 60-tal - blue - blå - dress - isblå

sista dagen i rom

 
På söndagen hade vi bara halva dagen, eftersom vi skulle hem. Så vi packade ner allt vårt vin och våra ostar i resväskorna och tog en promenad genom ett regnigt Trastevere i jakt på lunch (och gelato, hallå?). Tror det var veckans första regn, och en romresa är ju helt enkelt inte komplett utan en rejäl regnsktur eller två.
 
 
Jag har egentligen inget mer att berätta om den här dagen, vi var trötta, jag var ledsen, ingen av oss ville åka hem till verkligheten med krångel, jobb och plugg. Funderar på att hyra en lägenhet här i höst när jag ska skriva min (andra) kandidat. Bara sitta ensam på fina platser och dricka vin och fokusera. Slippa alla störningsmoment man har hemma liksom. Om jag har råd vill säga, och kattvakt. Vi får se, det är en fin plan A i alla fall.
 
 
 
Hur gulligt är det inte med pappan som går och håller om sin son under paraplyet?
 
Och nu, när jag äntligen publicerat det här sista inlägget, dröjer det inte så länge förrän jag är tillbaka. Fast först lite Scilien! Med mitt tempo kommer de bilderna kanske upp lagom till jul ungefär? Har fortfarande inte bokat hemresan hihi
rom - rome - trastevere