lite nya böcker

 
En av mina bästa second handaffärer är Ebbes Hörna på Stigbergstorget, mest pga deras najsa bokavdelning. Häromdagen kom jag därifrån med tre nya godingar. Läste Brott och straff för många år sedan och har tänkt läsa om länge.
 
 
Den andra godingen Hemma hos diktatorn av Peter York är en sån där fantastisk inredningsbok. Så här () mysigt bodde t.ex. Porfirio Dìaz i Mexiko.
 
 
Och paret Marcos (asså jag gissar mest Imelda) jobbade med accentfärg. Kanske inte jättelyckat, men å andra sidan tycker jag att hela grejen med accentfärger känns rätt oinspirerat även när man jobbar med skalan vitt-grått-svart + turkos/orange/annan "piffig" färg. Imelda som fö står bakom det fantastiska citatet "När de letade efter skelett i min garderob hittade de bara skor, och när de grävde djupare hittade de vackra smycken! Idel skönhet!"
 
 
Till Bords med Evert Taube är en kokbok skriven av hans barnbarn Jesper. Köpte jag den för recept till 100% baserade på kött och fisk? Nej. Köpte jag den för alla knäpp bilder på Evert? Ja. Bla finns en bild där han helt naken hjälper en helt påklädd mann att förtöja en fiskebåt, bara så ni vet. Det här () känns dock som en outfit som förtjänas att återskapas. Lovar att återkomma!
brott och straff - böcker - decoration - diktator - dostojevskij - evert taube - inredning - taube