smördegsknyten med fikon, getost och pinjenötter

 
 
En dag fick jag en sån där superduperidé: Jag skulle göra ravioli med fikon och getost!
Nu är jag ju alldeles för lat för att stå och kavla ut pasta för hand va, och har ingen pastamaskin, så jag övergav snabbt den idén. I stället köpte jag smördegsplattor.
 
 
Just nu har min närmaste affär 3 fikon för 10kr och sålde för ett tag sedan en påse pinje för 10 kr, så jag köpte på mig massor. Recept på äppelmoset finns här.
 
 
Så till detta receptet (8 st) behöver du:
 
1 paktet smördegsplattor, jag tror att det är fyra avlånga i som jag skar på hälften.
4 mogna fikon (finnhackade)
1 liten rulle getost (den smuliga varianten)
1 halv påse pinjenötter
1 msk olivolja
lite salt och peppar och ev. honung efter smak
 
 
Fikon, pinjenötter, balsamico och äppelmos eller honung till servering.
 
Gegga ihop allt i en bunke och lägg på smördegsplattorna. Stäng dem så gott det går (det går typ inte men det gör inte så mycket). In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Et voila! Plockmat som känns mycket lyxig men kanske kostade mig 50kr, klar på 10 min arbete. Godast lite ljumna.
 
 
 
P.S. Hur fint är inte det här graverade glaset? Önskar att jag hade fler </3
 
 
 
 
chevre - figs - fikon - getost - pinje - smördeg - äppelmos