sötpotatisgnocchi i majorna

 
Hej hej! Tänkte bara att visa en rätt trevlig middag vi åt för någon vecka sedan! Sry för urdålig bildkvalle...
 
 
Björn hade gjort egen pesto och jag bidrog med sötpotatisgnocchi. Receptet finns längre ned!
 
 
Björn och Maria matchade varandra väldigt fint!
 
 
Till dessa (ca tre portioner) använde jag:
 
1 görstor sötpotatis (skulle gissa på närmare 500g) Det funkar såklart lika bra med vanlig potatis!
1 ägg
5-6 dl mjöl (ca)
 
Skala, dela och koka potatisen mjuk. Låt svalna helt och mixa tsm med ägget. Blanda i mjöl lite i taget. Det ska bli som en mättad bröddeg typ, den ska gå att rulla korvar av. Mjöla bordet och rulla korvar. Skär loss så stora gnochci som man vill ha, jag tycker ofta att sånna som man köper i affären är för stora och brukar satsa på mer havrefras-stora typ. Koka upp vatten, lägg i gnocchisarna och plocka upp dem med pastaslev/hålslev när de flyter upp för då är de färdiga! Ät som pasta <3
 
 
Var klädd för middag i Majorna med min loppade pippitröja och vegamössa haha, hade inte ens sminkat mig. Tänker att alla innerst inne gillar klyschor? Ser så mycket ut som min lillebror i ansiktet här???
gnocchi - majorna - recept - sötpotatis - sötpotatisgnocchi