Naturhistoriska

 
I söndags vaknade jag och ville så himla gärna hitta på något. Som vanligt när vi ska "hitta på något" gick vi till Naturhistoriska, som ju är det muséigaste av muséerna. Hade det inte varit för att det springer barn fram och tillbaka och skriker hade man nog gått dit minst en gång i veckan.
 
 
 
Nu tänker säkert någon att det ju är helt fruktansvärt att kolla på döda djur, och det är det ju såklart också. Men jag tänker att de allra flesta djuren dog för över hundra år sedan och eftersom de nu redan råkar vara döda kan man ju alltid lära sig något av dem. Eller fascineras av dåliga taxidermister.
 
 
Som ett mycket bekymrat lejon,
 
 
Eller en elefantnäbbmus med handväska.
 
 
 
 
Artur undersöker Birgit Nilssons öga i mikroskop. Sedan kom det barn och började undra massa saker om loppor och när vi inte kunde svara undrade de: "Men... Jobbar inte ni här???". Vi kände oss som avslöjade spioner.
 
 
En annan bra grej med Naturhistoriska är att de har ett rum med böcker som man kan betala vad man känner för, om man vill betala alls. Och är man sällskapssjuk finns det två väldigt sällskapssjuka farbröder där. Det är alltså ett helt livsfarligt rum för mig som helst hade velat ta med varenda bok hem.
 
 
Den här boken om fåglars bröstben, som säkert inte går att få tag på längre, hade fått en halv monter alldeles för sig själv <3
 
 
Förutom roliga uppstoppningar kan man också kolla på roliga artnamn. Skulle så himla gärna vilja veta etymologin bakom det här, om det finns någon entomolog där ute som kan upplysa mig?
 
 
Kolla vilket fint exemplar av homo sapiens gothenburgensis! (fö. har bilden till homo sapiensartikeln på wiki följande bildtext: "Man and woman in northen Thailand - husband carries stem of banana-plant, which will be fed to their pigs." fniss).
 
 
Min spontana reaktion när någon fotar mig.
animals - djur - gbg - göteborg - museum - natural history - naturhistoriska - pillertrillare - taxidermy