Reseångest.

 
På tisdag åker vi till Ryssland. Här är ett axplock av saker jag oroar ihjäl mig över i ordning:
 
Att båten ska sjunka och vi ska drunkna i den iskalla Östersjön mitt i natten. Precis som Estonia och Scandinavian Star och Hansa och General von Steuben och  Wilhelm Gustloff och Jan Heweliusz och Birka Princess (som iofs sjönk i Grekland men som ändå trafikerade Östersjön rätt länge). Då har jag inte tagit med krigs- eller transportfartyg. Jag bara säger...
 
Att min ångest blir för stor, jag blir jättejobbig och vi börjar bråka. Samma scenario kan också hända pga hungrig. Är jätteorolig för att vi ska börja bråka och gå runt och sura på varandra.
 
Att det ska hända något med Sputnik eller Astra medan vi är borta och att jag inte kan vara där då. Gäller ju såklart min familj också.
 
Att tåget blir försenat och jag ska missa lektionen i Stockholm. Jag har jättedåligt samvete för den kursen, eftersom jag är den enda eleven och de därför har anställt en lärare enbart för mig fast jag egentligen är jättestressad och vill hoppa av och hellre läsa den en annan termin. Nu kan jag liksom inte med att göra det.
 
Att jag inte ska hinna skriva på min B-uppsats och därmed inte bli godkänd på kursen, dvs bli återbetalningsskyldig till CSN och behöva sitta med den i början av nästa termin.
 
Att jag inte hinner färdigt med min tenta innan vi åker.
 
Att jagpackar för dåligt eller för tungt och upptäcker att jag typ glömt mitt pass när vi redan sitter på tåget.
 
Att jag ska bli jätteförkyld och få feber och inte orka vara med på allt kul.
 
Att bli rånad och bli av med min kamera, pass eller telefon. Vet liksom inte vad jag skulle göra då.
 
Sammanfattningsvis kan man väl säga att jag är jätteorolig över hela resan. Det beror såklart mest på min depression som jag inte riktigt kommitut ur än. Och så stress över att allt liksom händer samtidigt och jag har så jävla mycket att göra såklart, samt att dagarna är så korta nu. Jag står inte utr med det här jävla mörkret, sekunden jag får ett riktigt jobb ska jag lägga all min semester under vintern och flytta till Italien eller Frankrike. 
 
anxiety - lista - litsa - oro - ångest