Farmors fotoalbum

Min plan var ju att skriva ett inlägg varannan dag, mmen både förra och dena veckan är jag på utgrävning, Jag pluggar ju arkeologi nu, och det innebär att jag ställer klockan görtidigt, slänger i mig frukost och på med de leriga arbetskläderna. Inget smink och fett hår. Sedan ligger jag på knä i ett hål i marken hela dagen och letar efter pyttesmå stenar med ännu mindre nagg som skulle kunna betyda att någon knackat dem och sedan åker jag hem igen. Dödstrött. Jag duschar av mig dagens lera och går och lägger mig utan middag. Så jag har liksom haft varken tid eller ork att fota eller skriva. Jag hoppas att ni har överseende, här kommer några trevliga gamla bilder från min farmors klippbok som plåster på såren:
 
 
Titta vad söta de var, Farmor och Farfar <3 Skulle man på den årliga utflykten in till stan skulle man ha sina bästa kläder, och i farfars fall var det full uniform. Och vilken uniform sedan, med propeller på armen och allt!
 
 
Här är farmors pappa, han jobbade på varvet (precis som min farfar innan det lades ned) när de fortfarande sågade brädorna för hand. När maskinsågen kom fick den öknamnet "brödtjuven" eftersom det nu bara krävdes två man i stället för tio för att såga och många fick gå. Älskar f.ö. fönstren på byggnaden i bakgrunden?
 
 
Har ni sett en sån liten söt fêskegobbe förut? Han är så gammal att han fick äta hummer till vardags - man sålde fisken och fick äta skaldjur och rens själva innan någon överklassig överklassnubbe fick för sig att det var fiiinare med havsinsekter än med sill - och sålde gaala (måsar) som "sjöfågel" till retaurangerna i stan. Jag vet inte exakt när den här bilden är ifrån, men jag gissar att den är tagen på det tidiga 50-talet, det var nämligen då min farmor fick sin första kamera och jag tvivlar starkt på att det fanns en kamera i huset innan den pga "e sô har vi aldri hatt förud, va ska i me den ti?"
50's - 50-tal - 60's - 60-tal - 60tal - album - farfar - farmor - fotoalbum - liseberg - sjömansuniform - varv - varvet - vintage