fest för två

 
En förmiddag kom min Annie och var klädd exakt likadant som mig utan att vi hade koordinerat det i förväg. Det var den där telepatiska bästisförmågan som fick oss båda att sätta på oss lårkorta randiga klänningar och vegamössor på morgonen. Det visade sig också att det enda båda ville lyssna på var Kapten Röd och Navid Modiri, så mycket gymnasiefest för oss <123
 
(Har fått en del frågor om min längd av någon anledning (???), här har ni en normallång persom för skala..)
 
 
Vi spontanbestämde picknick i botaniska trädgården, slängde ihop en svingod potatissallad av sånt som fanns i kylen. Det borde nästan vara olagligt att äta lunch inomhus när det är så här fint väder, eller åtminstone socialt tabu. På vägen dit hittade Annie ett endaste litet hallon. Vi delade på det. Himmelskt gott var det!
 
 
Vi tar väl med vin?  undrade Annie. Vad är det för fråga?  Svarade jag och tryckte ned det med Mithras på ettiketten i korgen.
 
 
Det visade sig vara ett jättetrevligt picknickvin både till mat och för sig självt, fast det inte stått på kylning. Marino Superiore hette det, från Gotto d'Or i Lazio. En blandning av malvasia och trebbiano (det här skriver jag mest för min egen skull, så att jag ska komma ihåg, för jag är så dålig på vitt och när jag skriver det här sitter jag och pluggar till Vinkunskapstentan).
 
 
Två av mina finaste tallrikar fick följa med också. Hade två med Evert förut men tappade den ena när jag diskade och både den och mitt hjärta gick i kras. Sade jag att potatissalladen blev svingod förresten? Tror jag åt tre portioner!
 
 
 
Så många djur! (Nej det är inte ett underligt försök att vara konstnärlig, jag låg på rygg i matkoma och vågade inte riskera att skrämma ekorren genom att flytta korgen)
 
 
Sedan bestämde vi oss för att det faktiskt var dags att äta glass, så vi  packade ihop vår korg och gick till Villa Belparcs uteservering. Tog inga bilder alls där, anatgligen för att det var så många barn som sprang runt vårt bord.
 
 
Efter att vi precis missat en vagn gick vi hem och lade oss på sängen och lyssnade på Mendez sommarprat innan vi böjade laga middag. Det var Annies första och vi enades om att det var ganska rejält sådär... Speciellt i jämförelse med Katarina Wennstams (obs extremt viktigt på alla sätt och vis! In och lyssna!). Men vi gjorde iaf den världsgodaste hummusen jag ätit, vi hade i avocado, lime och mynta. Jag tror vi har hittat grejen som ska göra oss rika om vi hittar en fabrik i tredje världen där vi kan producera. Tänk er att man har hummus och blandar i guacamole, typ så, ultimata röran. Om nom nom. 
 
 
Testade lite profiler i olika positioner. Kolla fina!
 
 
Sedan invigde vi cocktailshakern och champagneglasen jag köpte i Rom. Det blev de instagrammigvänligaste drinkarna någonsin som inte hamnat på instagram. Också kul att den näst intill odrickbara ryska vodkan som kostade motsvarande 25kr kommer till användning till annat än sårtvätt.
 
 
...Och klippte varandras hår. Oväntat bra resultat efter vin och vodkadrinkar!
 
 
Satt ute tills det blev lite kallt, pratade liv och framtid, om sånt som gör oss lyckliga, om planer för nästa gång vi ses och om låtar som killar förstört för oss. Vid midnatt satt vi på golvet mellan soffan och soffbordet, sjung med i alla Håkan-låtar och skrattade så att vi grät floder. Vill att alla sommardagar ska få vara så här <3
picknick - sommar - trädgårdsföreningen