Månadens porslinsskörd

 
När ni läser detta har jag och Annie vaknat i Rom om inte flyget kraschat. Medan vi springer ut på stan och skaffar asgod frukt och ost till frukost tänker jag att ni kan få kika på februaris nya i köksskåpen! I hörnet ser ni min fina (f.n. extremt toma) salladsskål från Secla, men den har bott hos mig ett par månader nu.
 
 
Asså kolla på den här ugnsformen! *hjärtögonsmiley* Jag vet inget om den förutom att det står "37" under, så jag gissar lite lätt att den tillverkades då. Men visst känns den väldigt 50-tal?
 
 
Och den här fina från H. Aynsley & Co. Ingen aning om när den är ifrån, men tyckte att den var värd 10 kr haha
 
 
Dessutom köpte jag tre skålar ur Götaserien från Rörstrand. Jag har en enorm soppterrain av Gröna Anna när den fortfarande gjordes av Göteborgs Porslinsfabrik som har exakt samma nyans (den fick ju sin lite grönare nyans av nyans på 60-talet). Kommer bli så himla fint ihop <3
 
 
Har för närvarande flera kilo betor i olika färger i kylen pga extrapris. Älskar betor så mycket. Lite jobbigt att man måste koka polkabetor för sig själva för att de ska behålla färgerna bara. Men äsch, det smakar ju samma oavsett.
 
H. Aynsley & Co. Ltd. - cabbage - cabbage pottery - china - copenhagen - polkabetor - porslin - pottery - rörstrand - secla - secla göta