en perfekt söndag

Om jag får bestämma exakt hur en helgdag ska vara (det får jag ca aldrig pga jobbar oftast till 23.30 på helger så är mest bara trött hela tiden), ska den vara precis som en söndag för ett par veckor sedan: Man sover länge, äter superlång frukost i sängen och löser korsord.
 
 
Sedan går man på museum. Den här söndagen skulle vi se en utstälning om skolplancher på Stadsmuseet. Den var skitsvår att hitta (alltså själva utställningen) och inte så himla bra, men helt ok trevlig.
 
 
Efter det är det fika som gäller, t.ex. på Ahlströms som är det enda riktigt vettiga konditoriet i Göteborg.
 
 
Viktigt att utmana varandra att inte slicka sig runt munnen när man äter sockrig bulle. Den här bilden hamnade f.ö. på Fria Tidningens (ej att förväxla med fria tider!!!) framsida för två veckor sedan. Ni kan läsa här!
 
 
Efter tjusig fika är det av yttersta vikt att man fortsätter på det tjusiga spåret. 100 kristallkronor ska det vara, annars kan man skita i det tycker jag. Ett superduperställe för sånna önskedrömmar är Antikhallarna, tänk att ha så här mycket kristalkronor hemma? Hade inte det varit fint om än lite jobbigt att putsa alla? När jag jobbade på hotell i Berlin fick jag en gång i uppdrag att putsa alla kristallkronorna, det tog en hel vecka! Men det var samma vecka som Neapels symfoniorkester bodde på hotellet och stod i var sitt rum och övade, så det gjorde inte så mycket förutom när jag skulle putsa dem som hängde i trapporna och var livrädd att ramla ned. En kväll kom fem av dem ut i frack och spelade för mig runt stegen jag stod på, som något ur en Woody Allenfilm! En annan gång fick jag putsa allt bestick, det var mindre filmiskt.
 
(Diskussionsfråga: hur obehaglig är inte dockan på skåpet?).
 
 
Om man är rik kan man köpa ett snapståg eller en kanna med ett litet lejon på handtaget. Vem behöver inte ett litet snapståg i sitt liv liksom?
 
ahlströms - ahlströms konditori - antikhallarna - fika - gbg - göteborg - helg - skolplanscher - snapståg - stadsmuseet - söndag - weekend - wknd