loppisen udelnaya

 
Den sista heldagen i St. Petersburg gick vi på Udelnayaloppisen, som är en av världens största. Om jag skulle jämföra den med loppisen i Moskva (skrev om den här!) skulle jag säga att den var rörigare och skabbigare. Å ena sidan kom vi lite sent, när många redan börjat packa ihop, men det kändes som att andelen stånd med urtvättade 90-talskläder var enormt mycket större. Å andra sidan gjorde jag några av mina bäst fynd här (tre sovjetiska klänningar och en resväska!). 
 
 
Anldeningen till att vi kom så sent var att mina glasögon gick av på mitten när jag skulle putsa dem på morgonen. Jag har supermycket astigmatism och närsynthet så jag är inte en fungerande individ utan dem. Vi gick till fyra optiker och alla svarade "det här går inte att fixa" innan vi fick syn på en urmakare/skomakare/skräddare/låssmed (ja ni fattar, en alltiallogubbe) som tog 400₽ (typ 60kr!) och lödde ihop dem på 45 miin utan att det ens syntes att de lagats. Jag var helt inställd på att Artur skulle få hålla mig i handen hela resten av resan.
 
 
För att komma till loppisen åker man metron till hållplatsen Udelnaya och går över gatan. Superlätt. En grej som kan vara bra med att komma sent är att de som inte har fasta stånd (och alltså måste ta med sig allt osålt hem) är mer prutvänliga. Det kräver ju dock att man kan lite ryska siffror, och tyvärr har ju det allra göttaste redan blivit köpt.
 
 
Den här mannen sålde en riktigt underlig samlig grejer, bl.a. en ryggkota från en val för 20.000₽, vad man nu ska med en sån till. Jag gissar att han hade en rätt bra prutmarginal på den.
 
 
Tänkte att vi kunde kolla lite på våra loppisfynd!
 
Till att börja med ser ni mina nya tjusiga sjalar. Jag köpte fyra i olika färger för ryska sjalar är ca det vackraste jag vet. Och så ser ni den fantastiska kommunistiska lampan som jag bara inte kunde slita mig från - den var helt enkelt för bisarr. Jag tänker att den kan funka typ som en soffbordsbok haha. Dessutom köpte jag en svartguldig plåtvas. Väskan är också ett av loppisfynden, men ni får se den lite bättre i ett annat inlägg :) Skorna var dock Arturs sedan innan.
 
 
Här skymtar mina tre klänningar fram under ett spel, en rakapparat, ett armband, en radio och en liten pillerburkshatt i plommonfärgad sammet. I högerkanten ser ni Arturs nya raggisar och mina domherrevantar.
 
 
I locket ser ni några av Arturs fynd: en bok, två cigarettaskar, ett vykort och en skylt på polska. Allt som allt är jag extremt nöjd med mina fynd, förutom den helröda klänningen kanske, eftersom den visade sig vara alldeles för stor.
flea market - loppis - loppisfynd - russia - ryssland - saint petersburg - st petersburg - st. peterburg - udelnaya