Vasas flora och fauna i st. Petersburg

 

En kväll tog vi tunnelbanan från Nevskij...

 
 
... Hit, till en lite mindre fancy del av stan. Här står en liten tant utanför mataffären och säljer grejer hon lagt in i burkar, antagligen inte för att hon vill det utan för att pensionssystemet föll samman samtidigt som Sovjetunionen. Så här såg det ut utanför loppmarknader också. Bl.a. såg vi en gumma som sålde en (1!) kastrull, och tiggarna i tunnelbanan är också magra pensionärer. Det är jävligt hjärtskärande att se.
 
 
Sedan tog vi en spårvagn till hamnområdet och gick tjugo minuter ut på en pir. Vi har såååå nära att ge upp, irrade runt i säkert en halvtimme, träffade en grupp ryssar, irrade ännu mer, frågade folk som skulle börja nattskiftet i hamnen. Ingen visste om klubben vi skulle till ens existerade. Till slut gick vi över en lagerlokals inhängnade parkering och möttes av detta .
 
 

Irrandet tog dock inte slut där, för det visade sig att vi skulle in genom den här jättehemliga dörren . Мачты måste vara det hemligaste stället jag har varit på.

 
 
Jag tyckte att det var spännande, Artur ville bara gå hem.
 
 
 
Fast han ändrade sig efter några låtar, för vem kan stå emot deppig indiepop på finlandssvenska? Svar: INGEN! Här kan ni lyssna
 
 
 
Ser ni killen som sitter där i mitten? Han hade hittat en saccosäck i nåt hörn. När han märkte att jag fotade honom vinkade han mig till sig och frågade om jag ville ha te och höll fram sin kopp så att jag kunde dricka ur den (jag tackade nej). Så konstigt. Är det en rysk grej eller bara en ovanligt konstig grej? Har sett så många konstiga ryska grejer så blir osäker.
 
 
 
Sedan vinkade vi hej då till klubben ochgick hem för att plåstra om våra skavsåriga fötter (vid det här laget hade bådas skor gått sönder och vi hade desperat limmat ihop dem med superlim).
club masts - live - petersburg - russia - ryssland - saint petersburg - st petersburg - vasas flora och fauna - Мачты