prylbytet

 
Kolla vilka fina grejer jag kom hem med från Italien den här gången! Kan ni fatta att jag sammanlagt för glasen, shakern, ljusstaken och taxen betalade 3 utan att pruta?
 
☀ En söt vit bomullsklänning med volang från 70-talet. Får lite Chloévibbar av volangerna, broderierna och det crêpade tyget. Jag vet inte, men lite grann kanske?
En cocktailshaker. Pga hade ingen och det känns som en sån grej man ska ha?
☀ En mässingljusstake, man kan aldrig få för många.
Kaffe. Såklart. Pga fin förpackning.
 
 
☀ En smörtax. Har alltid velat ha en smörtax. Tanten på loppisen hävdade dock att de var för gafflar och undrade varför jag inte köpte alla tolv, så jag antar att de använts till annat än smörknivar i resten av Europa. OM ni undrar varför jag bara tog en så är den gjord i försilvrat tenn eller bly och väger alltså typ som en flaska vatten. 
 
 
☀ Två champagnekupor med intarsia. När jag dickade dem upptäckte jag att det jag trott var smuts var bubblor i glaset. Dessutom finns det en snyggt klippt puntelmärke på undersidan. Någon som vågar sig på en datering?
 
 
☀Ett snapsglas ur samma servis som vinglasen jag köpte med mig hem i februari. Egentligen köpte jag två, men ett av dem gick sönder när en tulltjänsteman ställde mina arbetsskor med stålhätta på påsen med glasen på flygplatsen. Inte okej.
 
 
Vad jag tror är kolsyra i pulverform? Köpte i mataffären mest pga av söt ask och av nyfikenhet.
 
 
Vergilius Georgica i italiensk översättning från 1922. Det här var en present och den berörde mig så jävla djupt. Kändes som att han hade lyssnat på allt jag är och vill och sedan hitatt exakt det. Är inte riktigt på nivån med min italienska att jag kan läsa den och förstå allt än bara. Jag jobbar på det!
 
 
☀ Fem flaskor vin, en av dem vitt. Köpte pga fin ettikett, och alltså, hur fin är den inte med Mithras på? Kollade dock upp och det verkar vara ett högst medelmåttigt vin, så vi får väl se.
loppis - loppisfynd
Sofie

Såå fina grejer! Och glasen är ju bara mmm.. mums!..! ;)

Svar: Tack <333 Visst är de fina?!
Karin