taormina

 
 
En dag gjorde vi en utflykt till Taormina, en urgullig liten stad uppe i bergen på östra Sicilien.
 
 
 
Högst uppe på berget ligger en grekisk teater!
 
 
 
Har så många bilder i avdelningen 'kassa hårdagar', men det kändes liksom inte värt att lägga tid på frisyr när man skulle ut och gräva i solen och svettas bort och få dem alldeles sandiga dagen efter. Jag är ju en mycket lat person när det kommer till sånt där. 
 
 
F.ö. gör jag den här askonstiga posen på exakt alla bilder. Klänningen köpte jag på loppis i St. Petersburg. Den är, precis som ca allt annat från Sovjettiden, av märket дружба, som betyder "vänskap".
 
 
Här, i mitten av scenen, ser man vulkanen Etna. Om det inte är dimma alltså. Den här dagen var det dock så mycket dimma att man verkligen knappt såg foten av berget, på bilden syns ju nästan inget alls. Typiskt lömska vulkaner.
 
 
 
Åt andra hållet skymtar Clabrien vid horisonten. Och en liten oförklarlig eld på berget.
 
 
Men kan naturen sluta se ut så här? Kan ej hantera så mycket fint. (Har också fått en grej för bilder med noll fokus...)
 
 
Tänk att bo där va, i det där lilla huset? Sååå gulligt, men också helt livsfarligt.
 
 
 
 
Om ni undrar vad jag önskar mig i julklapp/födelsedagspresent/alla andra presenter någonsin i resten av mitt liv så är svaret en sån här extrem siciliansk majolikakruka med ansikte. Så jävla fula, och samtidigt fantastiska på alla sätt och vis. Vågade inte kolla priset pga skulle säkert behöva lägga en eller två hyror och sedan behöva leva på havregryn resten av sommaren. Vill dessutom hävda att det inte finns ett enda rum i världen där de passar in rent stilmässigt, men tänk ändå att ha en sån här på köksbordet fylld med tulpaner. Eller ett litet träd. Eller godis. Helst godis. Man kan säkert hitta en med lock.
 
 
 
Min skärslev har en sån här siciliensymbol på sig! Hade ingen aning om det när jag köpte den!
 
 
 
Jag säger ju det, en liten paradisstad <3
 
 
När vi småsprang (okej det var bara jag som småsprang som den stressade svensk med tidskomplex jag är) nedför berget såg vi det här: (vad jag gissar är) brittiska turister (baserar detta på kvinnans horribla blus som känns hämtad ur Keeping up appearances om den hade fortsatt in i 00-talet) som köper frukt från flaket på en ljusblå liten gammal lastbil. Bara i Italien.
pottery - sicilian heads - sicilien - sicily - taormina
Emma

Wow! Vilken häftig natur! Den teatern skulle jag vilja besöka, som den teaternörd jag är.

Svar: Åk! Den var så himla vacker!
Karin