två marknader

 
Min sista dag i Rom tog jag på mig klänningen jag köpte dagen innan. Tycker att man ser hur trött och bakis jag är här, speciellt med tanke på att jag lyckats med konststycket att bara ta mascara på de undre ögonfransarna på ena ögat haha. Normal sinnesförvirring.
 
 
Eftersom lägenheten vi hyrde låg alldeles vid Mercato Trionfale gick jag dit och köpte grönsaker till lunchen. Höll på att knappt komma ut igen pga så mycket gott att titta på - jag hade ju typ inte ätit andra grösaker än aubergine och tomat på två veckor.
 
 
 
Vad är de där gurkiga grejerna i nedre vänstra hörnet liksom? När jag googlar säger första träffen att den kan bota cancer och diabetes, så jag gissar att internet inte heller riktigt vet. 
 
 
Efter lunch satte jag mig och väntade på en instagrambekant för att fota lite i Giardino degli aranci. Mer om det här.
 
 
Efter foto och gelato och promenad genom Ghettot, skulle han vidare till en liten by utanför Rom för att fota deras blomsterfestival, och jag tog metron till Piramide för att kika lite närmare på Comunita di Sant'Egidio, loppisen jag och Annie ramlade över i februari. Sån underbar röra där alltså, men skitigt, så ta med våtservetter (mitt bästa tips på alla loppisar, finns inget tillfälle då man hellre vill tvätta händerna när det aldrig finns handfat i närheten)!
 
 
Den visade sig vara väldigt, väldigt mycket större än vi trodde. Det mesta ganska ointressant, men i en hangar fanns utplockade vintagekläder. Prislappen var tyvärr också därefter, men oj vad jag stod och höll i den där blommiga klänningen med puffärm! Bestämde mig till slut för att det inte vore rimligt att lägga 250 på en klänning som jag nog aldrig kommer få användning för och som dessutom inte riktigt passade. Den dagen jag vinner TV-skrap på triss alltså, min garderob kommer flippa ut totalt!
 
Comunita di Sant'Egidio - loppis - trionfale