la città eterna

 
Ni vet när man bara snabbt ska ta sig från punkt A till punkt B och råkar svänga lite fel och helt plötsligt står man på en gata man måste gått förbi hundra gånger men aldrig gått på och det råkar vara en av jordens skönaste platser? Nej? Det händer hela tiden i Rom.
 
 
 
Alla proportioner är liksom pyttelite fel hela tiden, och det är perfekt av just den anledningen. Som när man blir kär i någon, först märker man det inte men så ser man att en tand är lite sned eller hittar ett ärr någonstans, och det är de där små skevheterna som blir personens allra vackraste drag eftersom de gör personen mänsklig. 
 
 
 
Precis så är det när man svänger in i en pytteliten gränd och möts av en enorm kyrka, eller råkar smyga in på en till synes helt vanlig innergård och det visar sig vara ett utomhusmuséum med renässansskulpturer, eller när man hittar först en och sedan tre-fyra-fem-sex raggiga små katter bakom en raserad marmorkolonn eller råkar ta den tråkigaste vägen man vandrat och det visar sig att man hamnar på en utkiksplats där man ser hela stan i solnedgången.
 
 
 
Livet pågår hela tiden runt om en, spuersnabbt och på högsta volym, men det är som om själva staden håller andan och bara väntar. Snart går den i kras och man vaknar upp. Men så gör man aldrig det, för man är störtförälskad och allt bara fungerar.
 
 
 
Nu har jag försökt beskriva hur jag känner för Rom så mång gånger, men inga ord räcker för det liksom bubblar i mig när jag tänker på staden och varje fiber i min kropp vibererar av saknad. Jag hatar att vi har distansförhållande. Det kommer aldrig att hålla i längden.
 
 
 
Klänningen då? Jo den kommer från Daisy Dapper men jag har köpt den second hand och förra ägarinnan har lagt upp den lite för mycket. Nu gör ju inte det supermycket eftersom jag är så kort, men jag tycker att ärmarna ser lite oproportioneligt långa ut när kjolen är så kort, så jag funderar på att lägg upp dem ett par cm. Vi får se om jag någonsin får tid med det dock haha. 
 
 
 
(Nej jag har faktiskt ingen aning om hur mina ben, armar eller kamera funkar. Bara att acceptera.)
basker - beret - bordeaux - brugundy - daisy dapper - rom - roma - rome - ull - wool