augustilistan

Bästa bilden: 
 
 
 
 
Tre fina varelser som jag är lycklig över att ha i mitt liv! Katt, kompis, morfar.
 
Det roligaste som hände:
Augusti har varit en månad utan särskilt höga toppar eller djupa dalar. Mest lugnt och lite småkul, men min mor bokade tid för ansiktsbehandling för oss båda! Så mysig mor-dotter-grej! Vi brukar gå och klippa oss ihop också pga mycket töntiga (tror det är våra gener). Jag hade aldrig fått ansiktsbehandling innan eftersom jag aldrig haft råd med sånt, har typ ens aldrig klippt mig hos frisör förrän de senaste två åren, men sedan kom vi på att man ju kan gå till elever. Mycket bra grej. Hur som gav tjejen mig (förutom massage) lite tips och nu, ca två veckor senare, har jag inte kvar det där torra fnaset i pannan och på näsan som jag haft de senaste fyra-fem åren. Känner bara: TA ALLA MINA PENGAR DET ÄR OK!
 
 
Det tråkigaste som hände:
Hade salstenta. Fy fan alltså. Hade pluggat mycket dåligt och jag blir så nervös av salstentor! Vet inte hur det har gått än, det gick säkert typ nästan okej och om det inte gjorde det är det egentligen också okej (det var en kurs jag har läst som en kul grej mest och inget som påverkar resten av min utbildning eller CSN), för jag tänkte mest testa och se hur det skulle gå? Men nu kan detta alltså ha varit första tentan jag kört på under hela min skolgång. På riktigt, skojar inte. Får fortfarande lite ångest när jag tänker på att jag skrev abborre med bara ett b på ett rättstavningsprov i trean. MVH Duktigt Flickakomplex.
 
 
Någonting nytt:
Jag köpte en ny telefon eftersom min gamla verkligen kämpat de senaste månaderna och började stänga av sig själv lite när den kände för det. Köpte den uppdaterade versionen av den jag hade pga har teknikskräck i nivå med en äldre man som bor långt inne i skogen. Har också köpt ett par gråa stövletter från Calou för 35kr + frakt. Bra höstskor, är mycket nöjd (speciellt efter att ha googlt fram att de kostade 1750kr nya och dessa knappt är använda). Tradera är min bästa affär i livet.
 
 
Månadens projekt:
Har jobbat lite på att skriva färdigt Lilla Romgudien! Och suttit och översatt Cicero till sent på kvällarna, och börjat på dispositionen för min kandidatuppsats i Antiken. Och pluggat pyttelite inför tentan i vinkunskap. Det har alltså varit en lite pluggig månad, men jag tänker att man kanske kan se på det som en mjukstart för att allt börjar igen snart? Guu vad skönt det ska bli att ha grejer att göra om dagarna igen.
 
Månadens musik:
The Box Tops! Alltså jag hade The letter som ringsignal i flera år men lyssnade egentligen inte på någon av deras andra låtar... Förrän nu. Förälskelsen är total! Jag ÄLSKAR Soul deep så jävla mycket, sätter den på repeat fyra-fem gånger när den kommer upp i listan <3 Men också den här låten med Joe Glazer
 
Månadens instagrambild:
 
 
(Albin och Frida har föräldralösa kyclkingar i vardagsrummet <3 Och kolla, ett ante quem för hudvård: fnaset i pannan jättefansigt!)
 
 
(Blusen är från Zara och typ mitt bästa köp i år!? Shortsen från 50-talet och träskor från Moheda. Förutom blusen: Alles second hand, alles in ordnung.)
 
Månadens mat:
Korv med bröd (hallå! Så rolig mat!?!?). Och rödbetor och kakor. Inte i samma rätt såklart (Eller? Hade det kanske varit gott??? Är ju väldigt gott med honung på iaf!). Har dessutom kokat sylt, det är en av mina favvogrejer att göra. Alla hemmafrugrejer är mina favvogrejer: Koka sylt, mangla lakan, gå runt i badrock och dricka drinkar innan lunch...
 
Det bästa och sämsta jag läst:
 
 
Jag började läsa How to manage your slaves i slutet av juli. Sedan ägnade jag ganska lång tid åt Mary Beards SPQR som är det första jag läst av henne: intressant men lite gammal skåpmat för min del, jag hade nog hoppats på mer information om hur vanliga romare levde, men men, en bra introduktion iaf, om man nu är ute efter det. Däremellan hann jag med Tove Janssons Lyssnerskan, och så läste jag en del ur en kursbok om vinframställning och druvsorter inför tentan. Lärde mig ca ingenting pga så mycket detaljer på samma gång.
 
Augusti förra året:
Ja, nu (eller ja, egentligen sedan slutet av juli) har jag haft den här bloggen ett år, så jag tänker att det kanske vore roligt med en liten månatlig #tb. För mig iaf. Sä här kommer lite bilder från förr i tiden! Jag började den här bloggen med en fotoutmaningslista, så nästan hela augusti bestod av den. Kanske skulle göra det igen, fast långsammare tempo och med bara nya bilder? Lite sugen ändå!
 
 
De här bilderna är från den allra första riktiga fotosessionen jag och Annie hade. Det var f.ö. hon som övertalade mig att börja blogga!
 
 
Vad glad jag blir att jag lärt mig lägga håret bättre det senaste året, framförallt luggen, vad händer där liksom? Saknar f.ö. de här skorna så himla mycket, använde dem typ varje dag för de var så sköna, men sulan ramade av helt till slut och min skomakare bara skakade på huvudet när jag kom in med dem </3
 
Lyssnerskan - augustilistan - cat - lista - ootd - outfit - outfits