mina bästa poddar

Jag lyssnar väldigt mycket på podd. När jag vaknar på morgonen är det första jag gör att lyssna på Ekot, och sedan sätter jag på en podd som jag lyssnar på medan jag äter frukost och gör mig iordning, när jag åker buss och när jag äter middag. Det är ett sätt att deala med att inte spendera skitmycket tid med en annan person, för jag tycker att det blir så påtagligt när det är helt tyst hemma. Aja, här är en liten lista på mina bästa iaf:
 
 
Det sista äktenskapet - Det här är typ världens mysigaste podd. K Svensson och Anna Björklund pratar om sitt äktenskap och saker som händer runt om, man hör barnen i bakgrunden, ljudet är till och från halvbra men asså... Det känns som om man sitter och tjuvlyssnar. Så jäkla mysig!
 
Della Monde - inbegriper Della Sport, Della Arte och Della Q. Min favvo är helt klart Della Q, där ovan nämnda Anna + Bianca Meyer + Moa Wallin pratar "tjejgrejer" dvs skit om andra kvinnor, killar och bantning. Så himla rolig och bra på alla sätt. Älskar att de inte ber om ursäkt för någonting alls och inte har så mycket filter. Men vanliga Della Monde med K Svensson, Jonatan Unge och Simon Svensson är också väldigt rolig.
 
 
Vetenskapsradion Historia - Arkeologiska nyheter och historiska djupdykningar. Helt enkelt mycket intressant.
 
Stil i P1 - Det här är typ det radioprogram jag lyssnat mest på i mitt liv. Varje avsnitt har ett tema som kan vara t.ex. Rödvin, Florence Nightingale eller Dolce & Gabbana. Angriper alltid ämnet från flera och oväntade vinklar och är absolut inte en "modepodd".
 
Astropodden - Sofia och Hanna pratar stjärntecken och som ett stort fan av både tjejer som pratar och av stjärntecken tycker jag att det här är MUMMA! Vill ni veta allt om mig ska ni lyssna på avsnittet om vattumannen för jag är mitt stjärntecken så mycket (har månen i stenbocken). Dock varning för väldigt lågt ljud så man får chock varje gång reklamen kommer på.
 
 
P3 och P4 Dokumentär - alla vet ju att P3 dokumentär generellt är himla intressanta och välgjorda. P4 dokumentär är mer ehm... varierande i kvalitén, men har ett par väldigt gripande avsnitt. Tänker fortfarande skitmycket på ett avsnitt som kom 2015 om en kvinna som hade fixat allt för sitt bröllop utom maken. Så mycket ångestpåslag.
 
Odla med P1 - Bara allmänt trevlig lyssning till kaffet på morgonen. Och så kan man få lite tips här och där.
 
Under Huden - En podd jag väldigt nyss börjat lyssna på. Tjejsnack på hög nivå. Mycket mysigt. Förvånansvärt lite politik, vilket jag bara tycker är ännu mysigare.
 
 
Markus och Malcom - Har följt från början och tycker att den börjar bli lite tjatig nu, men politisk podd med skarpa analyser och raljant dialog.
 
P1 Kropp och själ - En till sån där bra podd när man gör sig iordning. T.ex. kan det handla om franska skolluncher, surrugatbarn eller FOMO.
 
 
In our time (history) - Historiepodd från BBC med tre på ämnet ganska stora forskare som pratar om något. Lyssna t.ex. på avsnitten om romerskt slaveri eller kejsar Augustus tid (med Catherine Edwards som jag faktiskt druckit vin med efter ett seminarium en gång!). Tyvärr modereras avsnitten lite dåligt ibland och de manliga forskarna tillåts tyvärr avbryta de kvinnliga alldeles för ofta.
 
Husesyn med Ulla Skoog - Ulla älskar gamla hus men hatar nya. Man ba: JAG ÄLSKAR DIG SÅ MKT!!!
 
En underbar pod - Underbara Claras podd. Mysig, tipsig, till och från ganska underhållande.
 
 
Saknar du något på listan eller vet du någon podd som du tror att jag skulle ÄLSKA? Kommentera!
pod - podd - poddar
Sofie

Åh, vad kul med lite poddtips! :D

Svar: Vad roligt att du gillade inlägget <3
Karin